1 милион и 700 000 от общинския бюджет за „Колодрума“

1 милион и 700 хиляди лева от общинския бюджет ще бъдат прехвърлени за изграждане на писта на спортния комплекс „Колодрума“ и абонатна станция. Сумата се пренасочва от заложените в бюджета средства за ремонта на моста на булевард „Васил Априлов“, реконструкцията на улица „Богомил“ и парк „Рибница”, проектирането на улица „Цветан Лазаров“ и южния обходен колектор.

С 28 гласа „за“, 9 „против“ и 8 „въздържал се“ общинските съветници гласуваха изменението на разчета за финансиране на капиталовите разходи през тази година. Улица „Цветан Лазаров” и южният обходен колектор ще бъдат заложени в бюджета за следващата година. Представителите на опозицията се обявиха против прехвърлянето на средствата.

Съветниците от БСП гласуваха против предложението, защото според тях експертите на Община Пловдив не планират правилно програмата и се налагат постоянни промени. Дани Каназирева настоя да получи от кмета отчет за точната сума на обекта.

„През месец, през два едни милиони заминават. Проектирането издиша, не са заложени важни съоръжения . Това е все едно да си построите къща , да ви издадат акт 16 и като влезете вътре да разберете, че няма ток, коментира Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“.

Кметът Иван Тотев заяви, че строежът на „Колодрума“ възлиза на близо 50 милиона лева. Допълнително ще бъдат предвидени средства за оборудването на залата.
Само пистата за колодрума е около 3 милиона лева с цялото обзавеждане, което е там. Ние имаме цена милион и 900 хиляди лева, но след разговор с архитекта се оказва, че трябва да има ограда. Тези допълнителни елементи към самата писта направиха така, че цената да е около 3 милиона, обясни кметът.

Тотев допълни, че след като вчера Министерският съвет отпусна четири милиона лева за Зоологическата градина, част от освободените общински средства ще бъдат бъдат пренасочени за проектиране на плувен басейн в парк „Отдих и култура”.

Подобни статии

Top