1 млн. лв. за инфраструктурни проекти получават районите в Пловдив

Пловдивският общински съвет гласува изменение в бюджета на община Пловдив. Според него ремонтите на големи пътни отсечки ще бъдат възлагани от районните кметове.

„Южен”, „Тракия” и „Източен” получават общо 948 хил. лева лева. Със средствата започват ремонти на Асеновграско и Рогошко шосе. Допълнително се отпускат и пари за реконструкцията на Центъра за управление на трафика, който е част от големия транспортен проект.

Зам.-кметът на Пловдив Димитър Кацарски съобщи, че сумата за район „Северен” от 316 хиляди лева е разделена на две позиции. Част от парите ще бъдат вложени в ремонта на Рогошко шосе, останалите се заделят за обръщалото на бул. „България“.

Димитър Кацарски каза, че една от причините за прехвърлянето на мащабни ремонти на районните кметове, е обжалване от страна на частни фирми, което забавя процедурите.

„Голяма община има вече натрупани всички прагове и трябва да се работи с големи процедури в момента, които отнемат до 90 дни. Ние обаче искаме да извършим ремонтите през лятото“,  допълни Кацарски.

Също 316 хиляди лева ще получат районите „Тракия” и „Южен” за реконструкцията на източното и западното платно на Асеновградско шосе. Кацарски припомни, че след подписано спозарумение с община „Родопи“ и Пловдив вече поддържа трасето от табелата до кръговото.

„И тъй като ще се отремонтира източното платно и защото западното е в по-лошо състояние ,се реши да бъдат ремонтирани и двете. И двете платна обслужват индустриални зони и затова доброто състояние на отсечката е важно за общината, заяви Кацарски.

Той е категоричен, до края на месец август ще бъде избран изпълнител за ремонта на Коматевско шосе . Булевардът е първият обект, който ще бъде реабилитиран със средства от 30-милионния заем.

Подобни статии

Top