1 500 лв. за книжка менте, фалшификаторите в затвора - DC news

1 500 лв. за книжка менте, фалшификаторите в затвора

Районна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение срещу четирима души – Николай Й., 45-годишният Асен Я., от Кричим и двама пловдивчани – 33-годишният Михаил А. и Иван Б. на 32-години. Те са обвинени за това, че са фалшифицирали официални документи – шофьорски книжки и талони към тях, и за държане на предмети и материали, служещи за съставяне на фалшиви документи.

Общо шест адреса обитавани от четиримата обвиняеми са претърсени в Кричим и Пловдив на 6 и 7 април. При извършените обиски са иззети в оригинал три шофьорски книжки на български граждани и три талона за тях, както и компютри, фолио, принтер и др.

Фалшивите книжки и талони към тях са били правени, като на оригиналните книжки, с които разполагали обвиняемите им е била премахната горната част с истинските данни на притежателя и върху нея залепено фолио с личните данни на лицето, за което са предназначени. По същия начин са били изработени и три лични документа на чужди граждани, между които грък и испанец.

Цената за една фалшива шофьорска книжка, заедно с талона, се е предлагала за около 1 500 лева, като четиримата са си делили печалбата.

Четиримата мъже са се занимавали с фалшифицирането още от началото на годината до момента.

Работата по случая продължава. Фалшификаторите са задържани за 72 часа, като предстои днес да бъде внесено искане в Районен съд-Пловдив за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Подобни статии

Top