1 година по-малко ще лежи шофьорът-убиец от „Руски“

Трайков се бил разкаял и това трябвало да се поощрява

Върховният касационен съд намали с една година присъдата на шофьора-убиец от мелето на бул. „Руски“ Любомир Трайков. Това става ясно от публикувано на сайта на ВКС решение, което е окончателно и не подлежи на обжалване.

5 години ще лежи зад решетките 28-годишният мъж, като присъдата на апелативните магистрати се потвърждава в останалата й част.

Увеличиха присъдата на шофьора-убиец от „Руски“

Припомняме, че Апелативният съд в Пловдив увеличи 4-годишната присъда на Трайков, наложена му на първа инстанция на шест години и завиши наказанието, с което младият мъж е лишен от право да управлява МПС, от шест на седем години.

Шофьорът-убиец от „Руски“ – за 4 години в затвора (СНИМКИ И ВИДЕО)

В мотивите на апелативните магистрати бе посочено, че наказанието трябва да бъде увеличено поради високата скорост, с която подсъдимият Любомир Трайков е управлявал автомобил „Ауди А7“ – 99 километра в час, която значително надвишава разрешената за движение в градски условия, установената концентрация на алкохол в кръвта – 0,8 промила, и това, че в резултат на пътния инцидент е причинена смъртта на три лица и е било застрашено здравето на още един пътник.

Касационният състав обаче се мотивира, че е несправедливо да се
налага толкова тежко наказание, без да се отчита това, че Трайков се е разкаял и че такова поведение трябва да се поощрява. Затова върховните съдии са наложили присъда от 7 години и половина, която с редукцията заради съкратеното съдебно следствие и признаването на вина, става 5 години лишаване от свобода.

Подобни статии

Top