1 милион лева ще струва Тодор Неделев на ЦСКА

Според „Спортал“ това ще бъде нов трансферен рекорд на „Българска армия“

ЦСКА ще трабвя да плати около 1 милион лева, ако иска да привлече звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев, твърди sportal.bg. Откакто Гриша Ганчев е начело на тима от “Армията” най-скъпата му покупка е бразилският голаджия Мауридес. По неофициални данни за него са платени около 300 000 евро.

Евентуален трансфер на Неделев ще излезе почти двойно по-скъп, още повече че към него има интерес както от Лудогорец, така и от няколко чуждестранни клуба, които са готови да платят споменатата сума, а дори и по-голяма.

Както е известно, „червените“ опитаха да вземат национала на България още през лятото, но до сделка не се стигна и от “Армията” обявиха, че ще подновят офанзивата през зимния трансферен прозорец.

И тогава обаче трансферът няма да бъде лесен, защото ЦСКА ще трябва да извади немалко пари за един от най-добрите футболисти в Първа лига. Ръководството на „канарчетата“ пък е категорично, че няма шанс Неделев да бъде трансфериран по схемата “Георги Китанов”, защото немалък процент от трансфера трябва да отиде в касата на германския Майнц.

През 2016 г. вратарят бе даден без пари от Черно море на ЦСКА с условието, че варненци ще вземат голям процент при евентуална продажба на Китанов в чужбина. Кариерата му на “Армията” обаче не се разви по най-добрия начин и той бе върнат на моряците, където в момента е резерва на Благой Макенджиев.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top