10 години затвор за Рангел, защитил честта на жена си Лейла (СНИМКИ)

10 години ще лежи в затвора 35-годишният Рангел Василев от Кричим за убийството на баща си Ангел.  Младият мъж пребил до смърт баща си, за да защити честта на жена си Лейла.

Трагедията се разигра на 7 август 2015 г. вечерта, в ромската махала на градчето. Рангел се върнал месец преди това от Германия, където бил строителен работник. Той работил там два месеца, докато жена му с двете им деца – на 5 и 11 години, живеели при родителите му в Кричим. Свекърът обаче започнал да задява младата Лейла и дори веднъж щял да я изнасили.  Затова съпругата излязла на квартира. Тя се оплакала на мъжа си, който си дошъл от Германия, за да я пази. Скоро при тях се преместила и свекървата, тъй като 55-годишният Ангел системно се напивал и веднъж я набил.

В злополучната вечер около 19.00 ч. Ангел се напил и отишъл пред дома на сина си и започнал да го заплашва и да го псува. След това му се присмял, че бил по-добър полов атлет от него в леглото. Рангел не издържал и се нахвърлил с юмруци върху баща си. След това докопал брадва, но после я захвърлил. При схватката младият мъж успял да грабне и дървен кол и започнал с него да налага Ангел, който паднал на земята. В това време Лейла излязла навън и дръпнала мъжа си. Двамата видели, че пребитият баща не мърда и проверили дали диша, а после го закарали до поликлиниката в Кричим. Когато стигнали там обаче се оказало, че Ангел е починал от раните по главата си.

В съда Рангел призна вината си и делото бе гледано по съкратената процедура. Прокурорът Борис Тошев поиска от съда да наложи наказание под минималното за младия мъж – 8 години затвор /след редуциране с една трета на натазанието/. Според него Рангел имал чисто съдебно минало и издържал сам семейството си, докато убитият имал присъда за хулиганство и закана с убийство, и системно тормозел роднините си.

Съдът обаче прецени, че наказанието трябва да бъде по-високо и осъди 35-годишния мъж на 10 години затвор при първоначален строг режим, който да бъде изтърпян в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

 

Подобни статии

Top