10 доказателства, че сексът е полезен за здравето. Вижте ги!

Кой казва, че лекарството непременно трябва да е горчиво? Понякога приятното едновременно се оказва полезно. Оказва се, че сексът влияе много добре на нашето здраве и самочувствие. Вижте как!

1. Усмивката, без съмнение, изведнъж ще докосне очите ви. По време на оргазма се произвеждат ендорфини, които ще ни дарят усещане за радост и дори за еуфория.

2. Любимият киха, защото е хремав? Редовният секс повишава имунитета, защото помага за производството на имуноглобулин А — антитела, които ни защитават от простуда.

3. Чашата е наполовина пълна. Хормоните, произвеждани при секс, връщат оптимизма, смекчават депресията, тревогата и намаляват желанието за самоубийство, а ежедневните малки неприятности започват да изглеждат дребни.

4. Здравето на гърдите е в наши ръце. Или в ръцете на партньорите ни. Стимулацията на бюста и зърната помага за производството на окситоцин. А окситоцинът, според учените, може да пребори раковите клетки и пречи за подпухването на лицето и крайниците.

5. Сексът е спорт. 30 минути любовни упражнения изгарят 85 калории. А те са парче сирене, или голямо варено яйце, или половин кренвирш.

6. Средство за приспиване. Ако страдате от безсъние, опитайте вместо сънотворно, оргазмотерапия. След сексуалната кулминация настъпва рязко отпускане, намалява артериалното налягане и се заспива много по-лесно.

7. Естествено обезболяващо. Главоболие и менструални спазми? Не отхвърляй ласките на любимия, дозировката е ограничена само от вашите възможности и желания. Ендорфините понижават чувствителността към болка със 70%, затова сексът е най-доброто лекарство.

8. Опитваме се да излъжем времето? Учените в продължение на 10 години наблюдавали група доброволци и открили, че хората, които имат редовен полов живот, изглеждат средно със 7 до 12 години по-млади. Това се дължи на хормона DHEA (дехидроепиандростерон), който се произвежда при секс и помага да се възстановят тъканите.

9. Ободряващ и тонизиращ… Не, това не е кафето! Сексът подобрява циркулацията на кръвта, която пренася запаси от кислород в хипоталамуса, който пък отговаря дори и за паметта ни. Започваме да мислим по-ясно и по-добре да запомняме.

10. Подобрява мускулите на отделителната система. Ако двойка в напреднала възраст продължава да води полов живот, това понижава риска от инконтиненция. Звучи неособено романтично, но пък е обнадеждаващо.

Ако учените са прави, то редовната интимна близост ще ни даде възможност да изживеем живота си с млади, усмихнати лица, забравили за простудите и болките, но помнейки къде сме си оставили очилата и отлично наспивайки се в сухо легло.

Източник: cosmo.ru
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top