10 зоодоброволци от „Северен“ получиха награди

zoodobrovolci_severen

Във връзка с Международния ден за защита на животните 4 октомври, изпълняващият длъжността кмет на район „Северен” Лариса Кътова връчи днес грамоти и предметни награди на зоодоброволци от района за активното им участие в проекта „Отряд зоодоброволци”.

На връчването на наградите присъстваха Василка Чопкова – директор дирекция „Екология и управление на отпадъците” към община Пловдив и Йорданка Цонева – главен експерт дирекция „Екология и управление на отпадъците” към община Пловдив.

В район „Северен” има регистрирани 13 бр. зоодоброволци, а 10 от тях са наградените за положените грижи към безстопанствените котки. Наградите включиха кошници за транспортиране, купи за храна и вода, гранулирана храна и витамини.

„Благодарим ви за грижите, които полагате към безстопанствените животни. Знайте, че можете да разчитате на нас при всеки възникнал проблем”, обърна се към присъстващите Кътова.

Всеки, който желае може да стане част от „Отряд зоодоброволци”. За целта трябва да подаде заявление по образец в районната администрация. Целта на участниците в отряда е да не компрометират чистотата и добрите хигиенни норми в градска среда.

Доброволците трябва да обгрижват не повече от 6 броя идентифицирани и кастрирани бездомни котки, като ги хранят и поят в подходящи съдове на определено място. Те са задължени да изнасят само гранулирана храна за животните, да не  хвърлят храна през прозорци и тераси.

Храненето на животните се извършва в определен часови интервал, след което се почистват остатъците. Доброволците полагат усилия и за редовното обезпаразитяване на животните, за които се грижат.

За нередности и констатирано нерегламентирано хранене на бездомни животни може да се подават сигнали на тел. – 032/901-165.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top