10 изумителни места по света, които приличат на приказка

Десет изумителни гледки от места по света

Светът е прекрасно място, пълно с неземно красиви гледки и чудати места. Няма да ни стигне един живот, за да можем да видим всичко, но си струва да опитаме. Насладете се на това кратко пътешествие, поместено в тези няколко красиви снимки.

1. Стълбите към небето, о-в Оаху, Хаваи
Въпреки табелите с надпис „Не преминавай“, все още има смели, които дръзват да се покатерят по тези безкрайни стълби. Но можем ли да ги виним, ако на върха ги чака гледка като тази…?

1uahu

2. Каньонът на антилопата, Аризона
Получил е наименованието си, благодарение на характерната окраска на стените, напомняща кожа на антилопа. Природата със сигурност знае как да твори чудеса, това е един красив пример за това.

2antelope
3. Морето от звезди, Малдивите
И кой каза, че магията не съществува? Красивите блещукащи „звезди“ по пясъка са вид водорасли, които превръщат обикновените нощи в приказни сюжети.

3more
4. Пещерата Карлсбад, Мексико
Впечатляваща и почти нереална – тази пещера оставя у всеки посетител уникални спомени.

4peshtera
5. Национален парк „Зион“, Юта
Тишината и спокойствието, които витаят из това чудно местенце са забележителни. Трудно можете да си представите по-тихо и красиво място, на което да се разходите.

5park
6. Пипа, Бразилия
Този плаж прилича повече на Рай, отколкото на истинско кътче на Земята. Невероятно място за всички, които обичат плажовете, недокоснати от човек.

6plaz
7. Люлката на края на света, Еквадор
Най-вълшебното място за всички, които не могат да се наситят на природата. Необикновено, забележително и неповторимо – преживяване, което може да ти се случи веднъж в живота.

7krai
8. Ранчото на Кадилакът, Тексас
Една от най-интересните арт инсталации в света, които няма как да не ви направи впечатление. Най-хубавата част е фактът, че всеки може да нарисува каквото си поиска върху всяка от колите – точно за това се е получил и този пъстър резултат.

8adilak
9. Салар де Уюни – гигантското огледало на света, Боливия
Когато е сухо, платото прилича на мистериозен и красив бял полигон с причудливи образувания. Но когато завали… мястото се превръща в огромно огледало, което отразява стотиците малки облачета в небето.

9ogled
0. Долината на паметниците, Аризона
Тази невероятна гледка никога не се забравя, видял ли си я веднъж. Това е едно от най-емблематичните места в този край на света и си струва да се види.

10dolina

Top