10 неща, които не правихме преди появата на Facebook - DC news

10 неща, които не правихме преди появата на Facebook

Вярвате ли наистина, че ежедневието ви е същото каквото е било преди да си направите профил в социалните мрежи?

Спомняте ли си времето преди появата на Facebook, когато имахте по-малко от 20 приятели и абсолютно никаква представа какво прави сега момчето или момичето, в което сте били влюбени в детството си? Как въобще сме изкарвали деня, без да знаем какво колежката от работата готви за вечеря и дали зет ни е във фитнеса или не?

Facebook постепенно ни превръща в клюкари, които си пъхат носа в чуждите работи, и егоисти, които се държат по начин, който не биха повторили в реалния живот. Британският в. Metro, цитиран от profit, изброява единадесет неща, които не сме правили преди появата на социалната мрежа.

Равносметката е повече от смайваща, май душевният ексхибиционизъм е бича на модерното общество:

1. Не сме снимали вечерята си.

Или дори да сме го правели, не сме изпращали снимките на всичките си познати. Щеше да струва цяло състояние, ако ги изпращахме чрез текстови съобщения, например.

2. Не сме харесвали открито абсолютно всичко.

Преди появата на Facebook не сме изпитвали необходимост да се убеждаваме, че приятелите ни „харесват“ това, което казваме през цялото време и обратното. „Отиваш на фитнес? О, аз харесвам това. Обичаш сирене? О, аз наистина харесвам това“.

3. Не сме разказвали на всички всяка минута от живота си.

Преди появата на Facebook колко често се обаждахте на приятел, за да му кажете, че „ядете домашни шоколадови бисквити или че тъкмо сте отскочили до магазина да купите тоалетна хартия“? Ами да, правилно, никога.

4. Не сме били открити расисти.

Докато в миналото тесногръдите предразсъдъци бяха запазени главно за неколцина намусени старци в дъното на кръчмата, сега техните старомодни възгледи стигат до масите всеки ден.

5. Не сме правили селфита.

Може би ви липсват дните, когато, ако искахте да се снимате с приятели, се натъпквахте във фото-будка или с повече късмет някой имаше Polaroid. А споделянето на снимките означаваше да ги закачите на истинската си стена.

6. Не сте си снимали краката.

Ако „си почивате на слънце“ или „си прекарвате ваканцията чудесно“, покажете ни снимка на красивото крайбрежие или залез, а не на почернелите си глезени или на обезкосмените си крака.

7. Не сме коментирали нечие мнение, преди да сме го чули.

Хората, които коментират споделена от вас статия, без дори да са я прочели, честно казано са глупаци.

8. Не сме казвали на всички къде сме през цялото време.

„Здравей, Джейн, снаха на Боб, срещнахме се преди време в кръчмата, обаждам ти се набързо, за да те уведомя, че съм в Bull’s Head Pub. Трябва да затварям, защото още 368 приятели чакат да им се обадя да ги уведомя. Чао“.

9. Не сме следили бившите си половинки.

Преди Facebook си представяхме, че бившата ни половинка от училище, която ни изостави заради Лаура с големите гърди от горния курс, в крайна сметка се е превърнала в дебел, грозен, самотен мъж, вероятно в затвора. Но благодарение на социалната мрежа вече не можем да живеем в щастливо неведение. Кратко търсене скоро разкрива, че той е станал още по-красив, щастливо женен за Лаура с големите гърди от горния курс. По дяволите, Facebook.

10. Не сме се сприятелявали с хора, с които никога не бихме били приятели в истинския живот.

Кой? Денис от счетоводството? Говорил съм с нея само веднъж. Веднъж! Свекървата ми? Какво прави тя във Facebook? Но все пак приемате поканите им за приятелство, защото не искате на нараните чувствата им.

Източник: actualno.com

 

Подобни статии

Top