10 се борят за кмет на Асеновград

10 са кандидатите за кмет на община Асеновград, съобщи за DCNEWS председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ Дарина Тодорова. Общо 20 партии са подали документи за регистрация за участие в местните избори. Сред тях са 4 местни коалиции, три инициативни комитета и 13 партии, регистрирани в ЦИК.

Сред десетимата кандидати, които ще участват в местния вот тази година има доста познати на местната общественост лица. За втори мандат кандидатства сегашният кмет Емил Караиванов. И ако досега той беше представител само на БСП, този път коалицията, която го издига е малко по-широка и в състава й влизат също ПП „АБВ“ и ППК „Екогласност“.  Сред известните кандидат-кметове са също депутатът от ГЕРБ Силвия Хубенова, синият бизнесмен Паскал Терзиев, издигнат от реформаторите, досегашният зам.-председател на Общинския съвет от ДПС – Ферди Кадир и д-р Емануил Иванов от „Атака“. Има също две местни коалиции.

Те всички коалиции са особени, в крайна сметка са интересни сами за себе си. Имаме две, които са, едната е за Асеновград /Реформатори с кауза Асеновград/, другата също касае избор за Асеновград /Избираме Асеновград/, посочи Тодорова.

От всички 20 политически сили, подали документи за регистрация, на една е отказана регистрация. Освен другите нередности, партията подала документите си след установения срок.

За да може да бъде регистрирана партията за кандидат за кмет или общинска листа, или за кметове на населени места, е необходимо да се предоставят декларации или заявления, които са си съгласно Изборния кодекс. Такива не бяха предоставени, включително и самото предложение даже не е упоменато какво точно се иска. Разбирате, че в този случай няма какво друго да направим, освен да откажем регистрацията, допълни председателят на ОИК.

От 20-те регистрирани политически сили, 17 издигат кандидатски листи, а 14 са партиите, които издигат кандидати за кметове в различните населени места в общината.

Тази вечер в Асеновград се тегли жребият за поредността на партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети в бюлетината.

Подобни статии

Top