10 фрази, които не трябва да казвате на работохолиците

Вероятно сред приятелите ви има и такива, които работят през цялото време – и не само в работното. Възможно е вие самите да страдате от работохолизъм. Често на такива фанатици се налага да чуват от хората реплики, макар и справедливи, но нетактични, имайки предвид, че такова отношение към работата може наистина да е причинено от някакви вътрешни проблеми. Събрахме 10 фрази, които повече от всичко дразнят работохолиците. Ако някога поискате да ги кажете, по-добре недейте, а ако самите вие ги слушате от околните – трябва да се замислите.

„Не усещаш ли, че губиш нещо в живота?“ – Например? Вечерният сериал?

„Струва ми се, че ти е необходимо да се концентрираш върху собственото си щастие“. – Щастието е относително – някои наистина са щастливи от работата си.

„Мислех, че да се работи толкова много, е вредно за здравето“. – Мислете за себе си! Ние сами можем да се погрижим за нашето здраве.

„Не те поканих на партито, защото мислех, че си заета“. – Това, че работим много, въобще не значи, че нямаме време и за други неща!

„Никой не може да те задържа след 18:00 ч., ако си дошъл на работа в 9:00“. – Да, не може. Но и никой не може да накара началника ми да спре да изисква от мен да си върша идеално работата.

„Просто си вземи почивен ден!“ – За да работя на следващия ден два пъти повече и през целия почивен ден да си мисля, колко много работа имам да свърша“!

„Не искаш ли малко да се раздвижиш?“  – Не, нали движението – също е работа? Всички обичаме постоянно да бъдем заети с нещо.

„Трябва да определиш приоритетите си!“ – Аз съм ги определил, но успявам да свърша цялата работа – и важната, и не толкова!

„Наистина ли работиш по това време?“ – Не, пиша постове във Фейсбук! Гледайте си работата и не ме занимавайте с глупости!

„Толкова съм щастлив, че не съм на твое място!“ – Взаимно е!

 

Подобни статии

Top