10 години решетки за изнасилвача от Кючука

Мъжът насилил две момичета в леки коли

10 години ще лежи зад решетките изнасилвачът от Кючука Владимир Петков, реши днес Районният съд в Пловдив. Магистратите признаха за виновен 33-годишният мъж, който за две седмици изнасили две млади момичета в колите им.

Припомняме, че първото изнасилване стана на 7 декември 2017 г., около 22.15 часа. Петков  се намирал в района на бул. „Александър Стамболийски“. Там видял паркирано „Ауди“, в което било 19-годишно момиче, чакащо своя позната. Мъжът отворил вратата, седнал на шофьорската седалка, придвижил автомобила на 50 метра и спрял. Там, след като заплашил пострадалата, я изнасилил. След това слязъл от автомобила и избягал в неизвестна посока.

На 20 декември 2017 г., около 20.30 часа пак в същия район Петков видял друга кола – „Рено Клио“, в която била намирала 21-годишна жена. Тя изчаквала свой познат. Насилникът използвал същата схема – отворил вратата, влязъл в автомобила, придвижил го на около 50 метра в съседна улица и спрял. След това заплашил със сгъваем джобен нож момичето, за да го принуди да се премести на задната седалка на автомобила и там го изнасилил.

Наказанието си изнасилвачът трябва да изтърпи при първоначален строг режим. На всяко от двете момичета той трябва да плати и по 20 хил. лв. обезщетение.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

Подобни статии

Top