10 малки неща, които той забелязва още на първата среща

На първата среща,

в паузата между вълнението и мълчанието, когато няма какво да кажем, той, така или иначе, забелязва (и отбелязва) няколко важни неща във вас и за вас. Не е необходимо изкуствено да засилвате впечатлението, но защо пък да не потренирате например, как да се усмихваш красиво?

Ето кои са първите неща, които той забелязва още в самото начало:

1. Усмивката

Устните ти (и лицето като цяло) са първото, на което той ще обърне внимание. Не толкова на формата на устните това дали зъбите ви са равни, колкото на това как говорите и реагирате. Топлата приветлива усмивка („Здравей, хайде да поговорим!“) или загадъчният смях („Опитай, но ще трябва да се потрудиш!“) също го карат да си спомня след срещата за вас.

2. Смехът

Проницателният мъж ще се постарае да превърне усмивката ви в пълноценен смях. Ако всичко това ви харесва, ще се смеете красиво и заразително. Така непременно ще го очаровате. Смехът сам по себе си ще му помогне да разбере, дали да продължи срещата, особено ако е топъл, приятен, кръшен смях. А нервната усмивка по-скоро би му напомнила изражението на престарял чичко.

3. Чувството за хумор

Разсмял ви е — сега е ваш ред. Всичко, което ще го застави да се усмихне, ще бъде записано във въображаемия му бележник на вашите предимства.

4. Очите

В тях той непременно ще погледне – и неведнъж. Опитният човек ще улови погледа ви не само за да оцени формата и цвета на очите ви. Ненапразно казват, че очите са огледалото на душата и това често е вярно. Зрителният контакт позволява да предадете немалко информация и той ще се постарае да прочете сигналите, които му изпращате.

5. Гласът

1 2

Подобни статии

Top