10 начина да подобрим обмяната на веществата в организма

Най-ефективният начин да свалим килограми е да подобрим обмяната на веществата в организма. Вижте как може да стане това:

1. Движете се

Да, физическата активност е най-простият начин да ускорите обмяната на веществата. Дори да не спортувате, старайте се да правите колкото се може повече движения. Дори кръстосването на краката под масата или почукването с пръсти по плота са движение! Прост и ефективен начин е гумената топчица. Докато гледате филм или пътувате в градския транспорт, стискайте топката в юмрук и можете да изхарчите допълнителни калории.

2. Пийте чай и кафе

250 мл зелен чай без добавки ускорява ускорява изгарянето на калории с 2 часа. Една чаша кафе ускорява обменът на веществата с 4 часа.

3. Спете повече от 8 часа

Извън това, че по този начин ще дадете възможност на задстомашната жлеза да си почине, ще помогнете и на организма да изработи повече хормони, които скоряват обмяната на веществата.

4. Не студувайте

Колкото ви е по-топло, толкова по активен е метаболизмът. Колкото ви е по-хладно, толкова повече тялото се запасява с мазнини и изгаря по-неохотно калориите.

5. Яжте белтъчини

1 2

Подобни статии

Top