10 начина да се отървем от лошото настроение

Всеки човек има лоши дни. Такива, в които просто не се чувства добре. Независимо дали за това си има някаква конкретна причина или по-скоро тя е сбор от много малки, дори на пръв поглед незначителни причини.

Вместо да се тормозите обаче, по-добре опитайте да подобрите начина, по който се чувствате.

Ето и няколко предложения:

1. Усмихнете се

Доказано е, че усмивките предизвикват отделянето на по-голямо количество хормони на щастието и човек започва да се чувства по-добре. Усмихнете се, ако е необходимо дори насила. С всяка усмивка ще ви става все по-лесно и по-приятно. Струва си да опитате, нали? :)

2. Хапнете шоколад

Едва ли имате нужда от причина, която да ви убеди да ядете шоколад. Но все пак ние ще ви дадем такава – консумацията на шоколад ще ви направи по-щастливи.

3. Мислете повече за себе си

За да се отървете от сивото ежедневие, трябва да стимулирате мозъкът отново да ражда идеи. Специалистите например често съветват своите пациенти да се върнат към дейности, които в миналото са им доставяли удоволствие – идете на кино, срещнете се с приятел или си направете нова прическа.

4. Представете си най-доброто свое Аз

Може би не се харесвате през цялото време и това е напълно нормално. Все пак в моментите, в които не се чувствате добре, не трябва да имате съмнения относно себе си. Ето защо точно тогава трябва да си представяте своето най-добро Аз – спокойни, уверени, танцуващи, усмихнати, чаровни, красиви. Със сигурност ще се почувствате по-добре и с по-приповдигнато настроение.

5. Избягвайте да се оплаквате

Споделяйте проблемите си с близки и приятели, но не прекалявайте с оплакванията, защото това може да задълбочи депресията. Поне това показва мащабно проучване, според което честото дискутиране на наболели въпроси ги прави да изглеждат по-значими отколко са те в действителност.

Освен това постоянните разговори за собствените тревоги могат да стресират приятелите ви и това да влоши взаимоотношенията ви с тях.

1 2

Подобни статии

Top