10 национали по кикбокс се класираха за четвъртфиналите на ЕП в Турция - DC news

10 национали по кикбокс се класираха за четвъртфиналите на ЕП в Турция

Българските бойци постигнаха 10 победи и 4 загуби в първия ден на шампионата, днес на ринга излизат и останалите

Десет победи и четири загуби за българските състезатели в първия ден Европейското първенство по кикбокс за мъже и жени, което се провежда в турския курорт Анталия. На старта на състезанието за своите срещи излязоха 14 българи, от които десет продължават участието си на четвъртфиналите.

Националният отбор по кикбокс включва 27 състезатели, които ще се борят за призово класиране в своите стилове и категории на Европейското първенство .

В първият ден на шампионата кикбоксьорите постигнаха десет победи в различните направления на ринг и татами. Останалите българи започват своето участие днес.

След успех в своите категории на четвъртфинал в леките стилове на татами продължават Иван Кръстанов лайт контакт, Калина Колева лайт контакт и Петьо Футлев киклайт контакт.

Победи на старта в тежките стилове на ринг К1, Лоу кик и Фул контакт постигнаха Даниел Гецов, Александър Рибников, Али Юзеир, Теодор Христов, Георги Атанасов, Илия Ненов и Александра Димитрова. Те също продължават участието си на четвъртфиналите.

Днес на ринга излизат Димитър Петров,  Христо Калайджиев и Георги Денев. Те започват участието си на по-късна фаза заради това, че са поставени като фаворити в категорията си след завоювани отличия на Световната купа в Унгария тази година.

На Европейското първенство в Турция участват 864 кикбоксьори от 39 държави.

Подобни статии

Top