10 нови паркомата в Пловдив, от април „гълтат“ по 2 лева на час

10 нови автомата за таксуване монтираха на възлови места в Пловдив. Това съобщи заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив Златин Велев.

Два паркомата са поставени на площад „Сливница“, един – между улиците „Васил Левски“ и „Брезовска“, три броя машини има на бул. „Марица-юг“ в отсечката между колелото на бул. „Цар Борис III Обединител“ и Пешеходния мост, един паркомат е монтиран на „Марица-юг“.

По един брой също са поставени на ул. „Цанко Дюстабанов“ до ПУ „Паисий Хилендарски“, в началото на ул. „Капитан Райчо“ след кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“, както и от северната страна на бул. „Княгиня Мария Луиза“.

Директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов посочи, че все повече пловдивчани предпочитат да заплащат за „Синя зона“ чрез паркоматите, които вече са 23 на брой, или SMS  на номер 1332.

Като предимство на новите автомати той изтъкна, че те работят и при най-неблагоприятните атмосферни условия, но са така програмирани, че не таксуват в дните и часовете, когато престоят в „Синя зона“ е безплатен.

Другото удобство е че чрез паркоматите може да се заплати 1 лев за по-кратък престой – 40 минути до края на месеца и 30 минути от 2 април. Цената на SMS-ите и талоните засега е 1,50 лв. за 1 час престой в „Синя зона“, а съгласно решение на Общинския съвет от 2 април става 2 лева/час.

Подобни статии

Top