10 нови случаи на коронавирус в Пловдив, двама са заразените в Асеновград

Няма починали за изминалото денонощие

Към 22.09.2020 г. на територията на Пловдивска област има 17 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Случаите на COVID-19 на територията на Пловдивска област регистрирани в Националната информационна система са общо 1604.

„За изтеклите 24 часа има трима хоспитализирани мъже, които са в задоволително състояние. Те са настанени в болници в Пловдив, единият е от община Лъки, друтите двама са от областния град. Общо хоспитализираните болни от Пловдивска област са 51, четирима от тях са на интензивно лечение.

От новите случаи имаме съответно заболели 12 мъже и 5 жени. Най-много са новорегистрираните от Пловдив – 10, Асеновград – 2, Куклен – 1,Лъки – 1, Карлово -1, Съединение – 1 и Марица – 1“. През изминалото денонощие няма новодиагностицирани медицински лица“ , съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. По думите й всички нови случаи се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки от Регионалната здравна инспекция.

Към днешна дата в областта под карантина са 248 лица. На домашно лечение са 254 души. Оздравели са 1 237.

Починалите до момента са 62-ма, днес няма регистриран смъртен случаи с COVID-19 .

В училищата

„Относно проведеното епидемиологично проучване от РЗИ в училища и детски заведения до момента има само с двама ученика с положителни проби и един учител, съответно две са карантинираните паралелки – едната е в СУ “Паисий Хилендарски“ – това беше първият съобщен случай. За втората паралелка – на първокласника от в СУ “Св. Константин-Кирил Философ“ – също е съобщено.

Преподавателят в същото училище (за който DCNEWS съобщи по-рано тази сутрин – б.р.) е работил с лични предпазни средства, спазвайки указанията. По преценка на РЗИ не се налага поставяне на паралелки под карантина. Учителят е от СУ“ Св. Константин-Кирил Филосов“, коментира областният управител и апелира да не се всява излишна паника.

Подобни статии

Top