10 стажант-ченгета влизат в асеновградската полиция (СНИМКИ)

Общо 28 стажант-полицаи се вливат в редиците на ОД на МВР – Пловдив

10 млади стажант-ченгета, преминали успешно всички етапи от проведен конкурс з апостъпване на държавна служба на длъжност „полицай“, започват от днес работа в Районното управление на полицията в Асеновград.

Бъдещите ченгета бяха представени днес пред ръководството и служителите на управлението по време на официална церемония. На нея присъстваха директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков, зам.-кметът на Асеновград Мария Вълканова и председателят на Общинския съвет Драгомир Георгиев.

Общо 28 са стажантите, които влизат в редиците на пловдивската дирекция на МВР от началото на тази година. Пълни полицейски правомощия те ще получат след приключване на шестмесечно първоначално обучение в Академията на МВР. След това те ще бъдат разпределени на работа в районните управления на дирекцията.

„Организирането на конкурса и предстоящото ви назначение са в резултат от поетите ангажименти на МВР към гражданите и местната власт в Асеновград за опазване на обществения ред. Вие сте млади и мотивирани хора, които постигнаха добри резултати при изпитите, но пред вас все още стои изпитанието от успешното приключване и на обучението. Разчитаме, че и с ваша помощ ще се подобри средата за сигурност на територията на РУ – Асеновград“. С тези думи се обърна към бъдещите полицаи директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Илков.

Бъдещите им колеги от районното управление пък им отправиха съвети да спазват принципа на приемственост, честност и лоялност.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top