10 стека цигари иззеха полицаи от 30-годишна в Пловдив

Общо 5000 къса цигари са иззети при акция в Пловдивско

10 стека с цигари иззеха пловдивски полицаи 30-годишна жена, която вървяла към Столипиново, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Жената е задържана в Пловдив, на кръстовище,  образувано от улиците „Възход“ и „Златица“. Извършена й е проверка, по време на която се оказало, че е криминално проявена и осъждана за разпространение на акцизни стоки без бандерол. В себе си жената носела найлонова чанта с 10 стека цигари от марката „KARELIA-BLUE“, предназначени за  улична търговия.

Тя е задържана в полицейския арест, а по случая е започнато досъдебно производство.

Продължават специализираните полицейски операции за търговия с акцизни стои в Пловдивско. Проверяват се търговски обекти, борси, пазари, лица и автомобили, които държат или незаконно разпространяват стоки без бандерол.

При акцията е извършена проверка и в дома на 67-годишна жителка на Ново село. Служители на криминална полиция от РУ-Стамболийски са иззели от жилището на възрастната жена 3 100 къса контрабандни цигари.

По случая е започната проверка. Специалисти коментират, че контрабандната продукция най-често се разпространява в малки търговски обекти за пакетирани стоки (павилиони), тържища, пазари и махали, където има търсене на тютюневи изделия на ниски цени. Традиционните клиенти са хора с ниски доходи и нисък социален статус.

През изминалото денонощие в хода на работа криминалисти от две управления- Стамболийски и  Шесто РУ са иззели над 5 000 къса цигари.

Подобни статии

Top