Министър Николина Ангелкова открива 10-то издание на Международната среща по туризъм

Гостите на международната среща ще посетят и 10-тото „Дефиле на младото вино“ в Стария Пловдив, което се провежда в последния уикенд на ноември

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие 10-тото юбилейно издание на Международната среща по туризъм.  На официлната част ще присъства и  Александър Държиков -заместник-кмет по култура и туризъм.

Форумът ще премине под надслов „Пловдив – пътуването до Европейска столица на културата 2019”.

За поредна година целта на събитието е да привлече международни и български експерти от туристическия сектор, които да споделят идеи, успешни проекти и иновативни тенденции в туризма.

В Европейската година на културното наследство се поставя акцент и върху „Римското мозаечно наследство на Филипопол“, подчертавайки неговия принос за разцвета на многообразието на културно-историческото наследство и засилването на чувството за европейска културна идентичност.

Общият брой на участниците е 75 души от общо 50 фирми – туроператори, медии, хотели и музеи. Туроператорите от България  към момента са 19, а чуждестранните – 16. Гости на събитието ще бъдат и представители на български и чуждестранни медии от Обединеното Кралство, Румъния, Сърбия, Швеция и др.

В програмата са включени:

презентация на Фондация „Пловдив 2019“ на тема „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, презентация на ОИЦ на тема: „Европейските фондове за културно наследство.

ОИЦ – Пловдив надежден източник на информационни услуги“, работни срещи между участниците (b2b),  тур с разглеждане на забележителности по маршрут „Антични мозайки“, посещение на Фондация „Пловдив 2019“, шоколадов тур в „Гайо шоколади“, участие в официалното откриване на фестивала „Дефиле на младото вино“, посещение на забележителности в Стария град на Пловдив и винен тур.

Откриването на 10-та юбилейна Международна среща по туризъм е  от 09:00 в  Марково.

Top