100 деца играят на най-модерната площадка в Пловдив (СНИМКИ)

detska_plosht (11)

100 деца ще могат да играят едновременно на най-новата модерна площадка в парк „Отдих и култура“ на Гребната база в Пловдив.

Площадката е на стойност 400 хил. лв. и е уникална за страната, тъй като разполага с девет комплексни съоръжения. На нея могат да играят и деца с увреждания, тъй като има рампа, която е с 5-процентов наклон до катерушките.

Кметът на Пловдив Иван Тотев и районните кметове Георги Титюков и Димитър Колев откриха детското съоръжение, като преди това се насладиха  на кратката музикална програма, която им бяха  подготвили възпитаниците на детска градина „Мир“.

До площадката са изградени и 45 паркоместа, така че родителите спокойно да могат да оставят автомобилите си докато малчуганите играят. Има и достатъчно пейки, за да могат бабите да наблюдават своите внуци, коментира градоначалникът.

Новото съоръжени се намира в непосредствена близост до строящия се Младежки център, който ще разполага с футболно, волейболно и баскетболно игрище, площадка за тенис на маса и фитнес на открито.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top