100 картички купи Георги Титюков от благотворителния базар в „Централен“

100 коледни картички на обща стойност 150 лв., изработени от децата от дом „Олга Скобелева“, закупи кметът на район „Централен“ Георги Титюков на откриването на коледния базар на Комплекса за социални услуги в администрацията на район „Централен“. Картичките ще бъдат изпратени от името на администрацията за празниците на партньори като честитки за предстоящите празници, подчерта районният кмет. Средствата от продажбата на изделията, изложени на базара, ще отидат за ремонта на бъдещото защитено жилище на ул. „Етна“, в която през март ще бъдат настанени 14 деца от дома.

Самият Титюков си купи три папки с коледни мотиви върху тях. „В тези папки ще събираме само важна информация и като ги видите, ще знаете, че трябва спешно да придвижите преписката в тях, препоръча на служителите си Титюков.

Той официално откри благотворителния коледния базар, целта на която е да се съберат средства за ремонт на общинската сграда на ул. „Етна” 5, в която от догодина ще бъдат настанени 14 деца.

Сградата се нуждае от ремонт на покрива, подмяна на дограмата, саниране, подмяна на ВиК и електрическата инсталация, боядисване, облицовка и оборудване на санитарните възли, подови настилки и обзавеждане. До момента чрез събраните материали и финансови средства от дарения е осигурен ремонтът на покрива.

„Ръководството на комплекса вече има успехи при справянето с подобни предизвикателства – до момента на ул. „Тотлебен“ е открит център за настаняване от семеен тип, а на ул. „Иван Драсов” – преходно жилище, изцяло изградено със средства на дарители”, обясни кметът на района Георги Титюков. Тогава от благотворителни акции домът събра 100 хиляди лева, а общината подпомогна инициативата с още 20 хиляди за оборудване.

„Освен активното участие в този благотворителен базар, администрацията на район „Централен” закупува и коледни картички на стойност 150 лева, които престои за бъдат изпратени на партньори като честитки за предстоящите празници. По този начин искаме да допринесем благородната кауза на децата да достигне до повече хора”, подчерта Георги Титюков.

Интересът към благотворителната разпродажба беше толкова голям, че фоайето на район „Централен” едва побра желаещите да закупят направените от децата красиви, старателно направени изделия. Различни сувенири, подаръци, папки, изрисувани чаши, чинии, които ще бъдат представени в поредица от благотворителни базари, бяха само една малка част от предметите на днешната инициатива.

Все още не знаем колко средства сме събрали досега, но когато обобщим резултатите, ще ги съобщим на коледното тържество на децата, казаха социалните работници от комплекса. По думите им малчуганите са много мотивирани да участват в подобни инициативи.

 

Подобни статии

Top