100 лева глоба за хулиганство за внука на Цар Киро – Йорго

100 лева глоба отнесе внукът на Цар Киро – Йорго. Небезизвестния член на фамилията Георги Рашков – Йорго налетял да бие друг шофьор. Опънал се и на отишлите на място полицаи, отказал да им даде документите си и те го аресували за 24 часа.

Инцидентът станал на 10 декември на ул. „Лъджене” до ЦДГ „Перуника“.  Йорго минавал край детската градина с джипа си. Той навлязъл в насрещното движение на улицата и спрял в средата на пътя, като блокирал движението. Друг шофьор започнал да свири с клаксон и това ядосало Рашков-внук. Той налетял на бой срещу водача, който сигнализирал за свадата на тел. 112. На място пристигнали полицаи от Четвърто районно управление в Пловдив.

Това още повече ядосало Йорго, който отказал да даде документите си и да ходи в Районното. Униформените обаче го арестували и прирали в ареста. Срещу него започнало бързо производство в съда. На 11 декември районният съд признал Георги Ангелов Рашков за виновен в хулиганство, тъй като на публично място и пред повече хора е демонстрирал оскърбително отношение и държание както към гражданите, така и към органите на властта, е записано в съдебното решение. Магистратите наложили на Йорго 100 лева глоба, а решението е можело да се обжалва в 24-часов срок пред пловдивския окръжен съд и подлежало на незабавно изпълнение.

Това не е първи досег с правосъдието за Георги Рашков. На 24 септември 2010г. прокуратурата внесе срещу него и дядо му Кирил Рашков обвинителен акт за отвличането на тв репортера Емил Кацаров. Срещу внука бе постановена присъда – 1 година лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок, а за същото престъпление дядото се отърва с глоба в размер на 3000 лева.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top