100 хиляди за нови катерушки в детските градини в Пловдив

100 хиляди лева във фонда за обновяване на детските кътове и площадки в дворовете на детските градини ще задели в Бюджет 2016 община Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев. През тази година заложените средства са били 45 хиляди лева и директорите на забавачки са можели да кандидатстват с проекти  за реновиране на детските съоръжения. Половината от сумите са осигурявани от фонда на общината, а останалите от бюджетите на градините. По тази схема досега са обновени 18 зони за игра в детските заведения.

През следващата година делът на финансиране от общината ще се увеличи на 60%, а ако стоте хиляди лева бъдат изразходвани до средата на годината, при актуализацията на бюджета ще бъдат заложени още толкова, обеща Тотев. Той прогнозира, че така до две години ще бъдат обновени всички дворове на детски градини в Пловдив.

Предстои да бъдат санирани също 6-7 сгради на забавачки, ще се строят и нови, като вече се търси терен за изцяло ново детско заведение в район „Южен“. „След това ще се фокусираме върху училищата“, допълни кметът.

Подобни статии

Top