100 дървета садят в Асеновград

Ще бъдат засадени и 10 000 цветя

Близо 100 дървета ще бъдат засадени в паркове и по улици, където са били премахнати дървесни видове в Асеновград. Планирано е да бъде залесено с брези, гинко билоба, липа, чинар и други. Местоположението им ще бъде съобразено така, че кореновата им система да не пречи и да не създава проблеми на улици, сгради и тротоарна настилка.

В централната градска част и в голяма и малка алея на парковете, както и в други квартали на града ще бъдат засадени и цветя. За целта ще бъдат поръчани общо около 10 000 броя – бегонии, парички, винки и други.

Подновени ще бъдат растителните видове във висящите кашпи в центъра на Асеновград. Там ще бъдат засадени каскадни винки. В общо 20 броя саксии ще бъдат засадени около 400 броя цветя. Планирано е старите храсти да бъдат подновени с нови.

Предпролетно ще бъде осъществена поддръжка на растителността по кръговите кръстовища на територията на Асеновград. На местата, на които има нужда, ще бъдат подкастрени сухи клони на дървета, а изсъхналите дървета ще бъдат подновени с нови.
през изминалата есен бяха засадени 7 000 теменужки и 5 000 лалета, които трябва да цъфтят в момента.

Близо 400 000 лева ще отдели община Асеновград за озеленяване на паркове и архитектурна растителност през 2020 г., съгласно сключен през месец октомври 2019 г., двугодишен договор.

Подобни статии

Top