100 години навърши баба Слава от Паничери, отпразнува ги с огромна торта

Тя е единственият столетник в община Хисаря

Стотния си рожден ден отбеляза баба Слава от хисарското село Паничери. Слава Ненова Ганева  е и единственият столетник в община Хисаря.

Баба Слава има двама сина, двама внуци и петима правнуци. Родена на 13 ноември 1920 г., тя е пряк свидетел Втората световна война.

За да я поздравят при нея отидоха кметът на община Хисаря Пенка Ганева, заместникът й Милена Балямска, кметът на Паничери Веска Пашкулова, близки роднини и приятели. Инж. Ганева поднесе на възрастната жена поздравителен адрес и подарък.

“Малко са тези, които имат възможността да преминат през изпитанията на цял един век. Радостна съм, че имам честта да изразя почитта си към човек с толкова богат жизнен опит. Съхранете силата на духа си, за да може да предавате мъдростта, натрупана през годините, на подрастващите поколения и на обичаните от Вас хора!”, каза Ганева в словото си.

Заместник-кметът на Хисаря Милена Балямска поднесе букет и благопожелания на юбилярката. Кметът на Паничери Веска Пашкулова пък пожела на столетницата да бъде все така жизнена и да радва близките си. Пашкулова подари на столетницата огромна торта, сладки, вино.

Юбилярката е добре, няма тежки заболявания, излиза на двора, а единственият й проблем е, че недочува.

За баба Слава се грижат единият от синовете й – Петко, и неговата съпруга. Те разказаха, че стогодишната жена си похапва всичко и обича сладко. С удоволствие баба Слава опита парче от празничната торта, подарена от кметицата на селото.

Подобни статии

Top