100-годишен юбилей отпразнува дядо Тодор от Бенковски

„Преди няколко месеца собственоръчно написа 3 страници автобиография за Съюза на ветераните“, разказва дъщеря му Тодора, която се грижи за него.

Столетникът се радва и на 2 внучки и 4 правнука, които наскоро са се върнали от Великобритания.

Димитър Иванов подари на ветерана кипарис, който засади в двора, и му пожела да бъде здрав и дълголетен като вечнозеленото дърво.

„Дядо Тодоре, за мен е чест да споделя празника ти, изпитвам безкрайно уважение към хората като теб, които са защитавали родината ни на фронта“,  обърна се към него Димитър Иванов.

„От сърце ти желая да надминеш моите години и да продължаваш да служиш предано на жителите на Общината“, пожела юбилярят на градоначалника.

Димитър Иванов помогна на 107-годишния дядо Георги да засади череша в двора

После кметът на община „Марица“ гостува и на другия дълголетник от с. Бенковски – 107-годишния Георги Георгиев. Той завари възрастния мъж, който също е ветеран от войната, да сади череша в градината.

Димитър Иванов грабна лопатата от ръцете му и изкопа дупката, в която засади овощното дърво. Той му подари 5 л мавруд, измайсторен от него, от който дядо Георги обича да си пийва по една чашка вечер. Кметът на община „Марица“ обеща да дойде в началото на март, за да ореже лозята и овошките на столетника, който продължава да се грижи сам за пипера, доматите и тиквите в двора.

1 2

Подобни статии

Top