100-годишната баба Елена празнува юбилея си - DC news

100-годишната баба Елена празнува юбилея си

Община Асеновград с подарък към  столетницата

Заместник-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград инженер Петър Петров с жест към столетницата Елена Рангова. Жената навърши 100-годишния си юбилей днес, 21-ви март. Подаръците от общината прие нейния внук Атанас. С оглед на епидемичната обстановка баба Елена остана у дома си.

Заместник-кметът връчи специално приготвения плакет, букет цветя и парична сума в размер на 500 лева, отпусната по предложение на администрацията и с решение на Общински съвет – Асеновград. От свое име и от името на кмета доктор Христо Грудев, инженер Петров пожела на Елена Рангова да е здрава, близки и приятели да са до нея дълги години и да се радват заедно на още много рождени дни.

Столетницата е родом от с. Тополово. В момента баба Елена живее в Пловдив, като за нея се грижи внукът й. Столетницата е в добро здраве.  Близките й разказват, че до 95 години е живяла в с. Тополово и се е грижела за градинката, но от няколко години вече живее в Пловдив.

100-годишната жена е работила предимно на полето. Тази вечер столетницата ще отбележи празника си в компанията на свои близки хора. Дядото на баба Елена е живял до 103-годишна възраст.

Подобни статии

Top