100 лв. концесионна такса за стадионите на „Ботев“, „Локомотив“ и „Спартак“ влиза на последната сесия

Символичната сума бе обещана на отборите от премиера Бойко Борисов

Символичната концесионна такса от 100 лв. на година, която премиерът Бойко Борисов обеща на пловдивските отбори влиза на последната сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 17 септември.

„Предложението съм го подготвил, ще го дам на кмета да го парафира и го входираме. С него Общинският съвет ще даде съгласието си концесионните такси на „Ботев“ и „Локомотив“ да станат по 100 лв. годишно за двата стадиона „Христо Ботев“ и „Локомотив“. Ще добавим още една точка и за „Спартак“, въпреки че в момента те са в концесионна процедура“, посочи ресорният зам.-кмет Георги Титюков, а кметът Иван Тотев го подкрепи. Концесионната такса за „Спартак“ ще бъде уточнена в понеделник, стана ясно още днес.

Според Титюков в момента концесионните такси са обвързани с размера на минималната работна заплата. Годишната такса е в размер на 148 минимални работни заплати. Подобен проблем имало и при други спортни концесии.

Символичната концесионна такса от 100 лв. годишно на отбор беше обещана от Борисов, когато той бе в Пловдив за рестарта на строителните дейности на Колежа.

Подобни статии

Top