100 в пловдивски болници с коронавирус

23-ма чакат да разберат дали са с COVID-19

УМБАЛ „Пловдив“ с 16 легла е вече в графика за прием и лечение на пациенти с COVID-19. Това стана ясно на днешното заседание на Областния медицински щаб.

„Всички виждаме, че ситуацията е динамична и трябва да имаме пълна готовност да отговорим на нуждите на населението от здравна грижа. При нужда до 48 часа ще бъде включено и друго здравно заведение. Към момента имаме достатъчно интензивни легла, но и всички се надяваме да няма тежки случаи“, коментира областният управител Дани Каназирева.

Тя уточни, че по данни на здравните заведения, към днешна дата са хоспитализирани 123-ма пациенти, от тях потвърдени с коронавирус са 100. През последното денонощие приетите на болнично лечение са трима – мъж на 63 г. и жена на 23 г. от гр. Пловдив, както и жена на 59 г. от гр. Хисаря. Те са в задоволително състояние. 408 пациенти са на домашно лечение.

Оздравелите през последните 24 часа са петима, като общият брой вече е 291.

За съжаление през изминалото денонощие има починал пациент – мъж на 67 г. с придружаващи заболявания на сърцето и белите дробове, както и диабет. Медицинският щаб изказва съболезнования на близките.

Известен пловдивски бизнесмен издъхна от коронавирус

Повечето от днешните новорегистрирани случаи все още се проучват. Нямаме нови огнища. Към момента има едно ново медицинско лице – лекар от фармацевтична фирма, който е на домашно лечение.

Отново ръст при заразените с COVID-19, 16 за новите случаи в Пловдив

Общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 816. От тях в общините: Пловдив – 512, Карлово – 42, Кричим – 22, Хисаря – 8, Родопи – 69, Стамболийски – 20, Калояново – 6, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица – 21, Асеновград – 41, Брезово – 2, Куклен – 8, Садово – 10, Първомай – 3, Съединение – 9, Сопот – 9.

Подобни статии

Top