1000 лева за брой на „Шарли Ебдо“ у нас

Продават "шарли ебдо" за 1000 лева

Новият брой на френското списание „Шарли Ебдо“, който излезе след терористичната атака над редакцията, вече се продава и у нас. В български сайт за безплатно пазаруване и размяна на стоки и услуги се появи обява, в която брой от новия тираж на изданието се търгува за космическата цена от 1000 лв.

„Моля без злобни коментари и експертизи!“, гласи текстът под офертата. Такива обаче има, и то не малко. „Какви са тези неща, хората нямат пари за хляб, камо ли да се занимават с Шарлита..“ и „Няма такива, които да датат 10 лв. камо ли 1000.“, са най-честите упреци към автора на обявата.

Единственият „бонус“ от страна на продавача е, че той поема цената на доставката. Това означава, че в което и кътче на страната да се намирате, списанието ще ви струва 1000 лв. и нито стотинка повече.

Освен на хартия, „Шарли Ебдо“ се предлага и под формата на торент за всякакви устройства. Цената му е значително по-ниска – само 3 лв. Еко торбички, чаши за кафе и тениски с лозунга „Аз съм Шарли“ (Je suis Charlie) също заливат българските сайтове за пазаруване.

Лозунгът, който обедини света след трагедията, вече се превърна в своеобразна търговска марка и се продава доста успешно в целия свят. Търговците бързо усетиха, че съпричастността към загиналите може да им донесе солидна печалба и бързо сътвориха различни артикули.

 

Подобни статии

Top