1000 лева от синята зона в Асеновград за седмица

Над 1000 лева са приходите от синята зона в Асеновград за 8 дни, съобщи кметът Емил Караиванов.  Вече са маркирани паркоместа по две улици в центъра – ул. „Цар Иван Асен ІІ“ и ул. „Марица“. Това са общо 90 места за автомобили, включително и за хора с увреждания, уточни градоначалникът.

До края на май режимът ще бъде въведен за всички улици, описани в решението на Общинския съвет за въвеждане на синята зона. До края на годината предстои да бъде въведен и новият генерален план за движението, по който ще се прецени кои пешеходни пътеки са удачно разположени, кои трябва да бъдат повдигнати и на кои да се монтира насочено осветление.

Предвижда се да бъде пуснат и мостът до Спортната зала, за да се улесни движението.

Препоръките в новия генерален план са да бъде върнат светофара на пазара, като бъде премахнато кръговото кръстовище там. Засега общината възнамерява да постави пешеходен светофар с бутон на моста на пазара. Предвижда се също да бъдат отворени пешеходни подходи под моста.

При въвеждането на новия генерален план част от улиците в центъра и кварталите ще станат еднопосочни, което допълнително ще улесни паркирането и движението в града.

Подобни статии

Top