1000 цветя в надписа „Колодрума“ около Спортната зала

С над 1000 червени колеуса ОП „Градини и паркове“ оформи надписа „Колодрума“ върху югозападната алея около Многофункционалната спортна зала на Пловдив.

Идеята е на директора на общинското предприятие Стоян Алексиев. „Работихме с истинско вдъхновение по озеленяването около залата, защото пловдивчани чакаха почти половин век това прекрасно ново съоръжение“, сподели той.

С различни видове подходящи за сезона цветя са оформени още десетки други цветни фигури около Залата. От червен и жълт колеус са направени 5-те олимпийски кръга, дъбовото листо символизира непоклатимата сила на духа, самата фасада е обримчена от тагетис.

Няма нито един пренебрегнат милиметър от предвидените за озеленяване зони, увери Алексиев.

Засадени са десетки кълбовидни и смарагдови туи, зокуми, юки, лигуструми и вайгeли, различни видове хвойна. Използвано е и доста количество пампасна трева, чиито цветове са като пера, и, разбира се, райграс.

Директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев изрази надежда, че до 30-ти август, когато е официалното откриване на Многофункционалната спортна зала, благодарение на грижите на служителите на предприятието и на благоприятни метеорологични условия,  всичко наоколо ще е зелено и цветно, така че пловдивчани наистина да се усетят щастливи от новата голяма придобивка.

 

 

 

Подобни статии

Top