Вижте актуалната обстановка по пътищата!

Времето остава облачно, а в сутрешните часове все още слабо превалява в Родопите и югоизточните райони, но и там валежите ще спрат. Над Западна България облачността ще се разкъса. Над Източна България времето ще остане облачно, след обяд отново ще завали дъжд, в Лудогорието – дъжд и сняг. В Централния Предбалкан е възможно да превали слаб сняг. В Източна България вятърът ще отслабне, но все още ще бъде умерен, по Черноморието и силен от север. Максималните температури  ще бъдат между 2° и 7°, в югозападните райони до 11-12°, в София около 5°.

Ето и състоянието на пътищата в страната:

Няма ограничения за всички автомагистрали.  Въведени са ограничения по следните пътни напралвения:

Отворен за движение е проходът  „Шипка”. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г.

Затворени за движение са проходите Златишки, Върбишки и Троянски. Затворени за движение на камиони над 10 тона са Котленския проход, Вратник и Петрохан, където по-леките товарни автомобили трябва да се движат с вериги.

Затворен за движение на камиони над 12 тона е проходът Предела, а Айтоският е затворен  за камиони над 20 тона.

Временна организация на движението по първокласната пътна мрежа:

Пътища І-1, І-2, І-3, І-4, І-5, І-6 , І-7, І-8 и І-9 са без ограничения.

Временна организация на движението по пътищата втори и трети клас:

ОПУ-Благоевград:

Път ІІ-19 Симитли-Разлог /км 15+200/ – движението на МПС е пренасочено двупосочно в лявата пътна лента поради отцепване на дясна пътна лента в следствие на поддала подпорна стена. Участъкът е регулиран с необходимите пътни знаци и табели. Поставена е временна сигнализация за ограничаване на скоростта и пренасочване на движението.

ОПУ-Бургас:

Път ІІ-9901 Ахтопол-Синеморец – затворен за движение на МПС заради наводнен пътен участък от река Велека, път ІІ-79 Бургас-Средец – отворен за движение на МПС до 5 тона, като в района между селата Черни връх и Константиново движението се извършва двупосочно в едната лента за движение заради откъснат участък от пътното платно в следствие на наводнение. Обходен маршрут за МПС над 5 тона през селата Черни връх-Полски извор-Дебелт. път ІІІ-992 Ясна поляна-Веселие – затворен заради наводнен участък.

ОПУ-Ловеч:

Път ІІІ-358 Шипково-Рибарица – затворен заради почистване на паднали дървета и снегонавявания.

ОПУ-Пазарджик:

Път ІІ-37 Пещера-Батак-Доспат – всички МПС да се движат задължително с вериги, а товарните МПС без ремаркета и полуремаркета. Мярката се налага заради снегонавявания и опасност от падащи дървета.

ОПУ-Пловдив:

Път ІІІ-5802 Леново-Поройна – затворен поради наводнен участък. Обходен маршрут: Асеновград-Тополово-Леново.

ОПУ-Смолян:

Път III-861 Лъки-Рожен – временно затворени за движение поради паднали дървета; път III-8631 в района на местност Момина вода – временно затворен за движение поради паднали дървета.

ОПУ-София:

Път ІІІ-803 Ихтиман-Мухово – затворен за почистване от паднали дървета, път III-822 Ихтиман-Самоков – временно затворен за движение заради паднали дървета.

ОПУ Хасково:

Път ІІІ-505 Малево-Корен – затворен заради наводнен участък. Обходен маршрут: Път ІІІ-5074 – Кнежовник-Жълти брег-Стамболово.

 

 

Подобни статии

Top