10,5 години затвор за полицай, пребил клошар в Пловдив

Нова присъда за двамата лекари, причинили смърт поради немарливост

Пловдивският окръжен съд осъди пловдивския полицай Йордан Пацев на 10 години и шест месеца затвор при първоначален строг режим за убийството на клошаря Камен Щерев. Магистратите дадоха 10-годишна присъда и на баща му Петър Пацев за съучастие в престъплението.

Двамата бяха признати за виновни в това, че на 7 април 2013 година в Пловдив, в съучастие като извършители, умишлено са умъртвили клошаря.

В същия ден около 14.00 часа бащата и синът се прибирали в дома си. Близо до жилищния блок, в който живеели двамата подсъдими имало метални гаражи. Между тези тях пострадалият Камен Щерев по прякор „Шабана“ бил запалил огън. Полицаят и баща му паркирали лекия си автомобил и като видели клошаря се ядосали, защото димът достигал до прозорците на жилището, в което живеели.

Мъжете пребили Шабана, като при побоя полицаят му нанесъл удари и с полицейска палка, а баща му го ритал по тялото. Те дори заплашили намиращи се наоколо свидетели да не се намесват. След побоя двамата си тръгнали, като оставили Щерев да лежи на земята в безпомощно състояние. Свидетели помогнали на клошаря и повикали Бърза помощ. Пострадалият бил заведен в УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив за оказване на медицинска помощ. В медицинското заведение било установено, че пострадалия Щерев има травми в областта на главата и гръдния кош двустранно, от които починал, въпреки оказаната му медицинска помощ.

Подсъдимите са осъдени солидарно да заплатят на близките на пострадалия 40 000 лв кръвнина.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top