106-годишна разкри тайната за дълголетието си: „Никакви мъже!“ (СНИМКИ)

По думите на дълголетницата, тя е доживяла до тази преклонна възраст благодарение на това, че не се е притеснявала заради другия пол.

106-годишна жена, която никога не е имала любовни отношения, разкри тайната на дълголетието си. Меделин Дай никога не е била на среща с мъж, а в пъб е отишла за първи път на 90години. Според столетницата тя е успяла да доживее до тази възраст заради това, че е избегнала целият стрес, свързан с брака и връзките с мъже, съобщава Mirror, цитиран от Life.ru.

Мeделин се родила в Южен Йоркшир през 1912 година — годината, в която потъва „Титаник“. През целия си живот тя подвързвала книги и преживяла в жилището си до 103 години, докато не получила травма на крака и не ѝ се наложило да има край себе си постоянна грижа. До този момент тя обичала да си приготвя стекове и пържени картофки, и винаги била заета с домакинството, дори сама си окачвала пердетата.

Въпреки че отишла да живее в дом за възрастни,

Меделин все още ходи без бастун и обожава да си приказва с другите му обитатели. На 28 април тя отпразнувала своя 106-и рожден ден, като отишла на гости на свои роднини, а след това устроила парти за останалите старци в дома.

„Тя ходи свободно без бастун и е много независима. Когато беше на 103 години ме попита дали мога да подменя щорите в спалнята ѝ. Казах ѝ, че ще направя това утре и когато отидох, тя вече ги беше сменила“, разказва 80-годишната ѝ племенница Даян Хитън.

„Тя има и досега страхотно чувство за хумор. Всеки път, когато я питат за старите ѝ връзки или бракове, тя отговаря: „Не съм имала нито един мъж, затова и достигнах до тази възраст“, допълва Хитън.

Миналата година Меделин се срещна с приятелка, с която заедно са преживяли ужасите на Втората световна война. Те не бяха се виждали повече от 70 години, докато Кит Солит, която сега е на 97 години, не се натъкнала на статия за столетницата. По време на емоционалната среща те си спомниха как са се крили в тесните подземия от нацистките бомби.

Снимки: SWNS
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top