Иван Стоянов се счупи, Рафаел поднови занимания с Ботев

Отборът на Ботев проведе занимание в четвъртък преди обед. То бе с възстановителен характер за футболистите, които записаха полувреме и повече игрово време.

Титулярите и появилите се на полувремето се тренираха без топка, докато за останалата част от тима тренировката бе по-продължителна и с по-висок интензитет. Единствен заниманието пропусна Иван Стоянов, който е с пресечен мускул на подбедрицата.

Четвъртък следобед е свободен за играчите, а в петък програмата предвижда две тренировки. В събота и неделя за „канарчетата“ предстоят следващите две контролни срещи, като в първата от тях Ботев ще премери сили с втория отбор на ЦСКА-София, а на следващия ден е спарингът с бургаския Нефтохимик.

В същото време защитникът на Рафаел де Соуза поднови тренировки, след като пропусна края на първия и началото на втория лагер в Трявна заради травма в ахилеса.

Бразилският централен бранител се присъедини към тима в сряда. Той изгледа контролата с Етър от резервната скамейка, а тази сутрин се включи във възстановителната тренировка на съотборниците си.

Рафаел тренира на облекчен режим, като натоварването му се ограничи до праволинейно тичане и силови упражнения.

До края на седмицата той ще продължи да се подготвя отделно от основната група, а медицинският екип ще следи изкъсо възстановяването на бразилеца.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top