11 неща, които никога да не правиш с интимните си части

Като жена, много е важно да разбираш тялото си. Особено интимните си части. Така ще се предпазиш от проблеми с интимната област и ще осигуриш здраве на цялото си тяло. Въпреки че много хора смятат, че женските интимни части са много сложни. Но истината е, че ако ги познаваш добре, грижата за тях може да бъде много по-лесна. Ето няколко неща, които да имаш в предвид.

Избягвай сладко

Много жени смятат, че когато натрият интимните си части със захар или мед, това ще се хареса на партньора им. Дори да е така, захарта и сладкото са много вредни за тази област. Колко по-сладка е средата „там долу”, толкова по-лесно е развитието на гъбични инфекции. Затова, каквото и да правиш, дръж сладкото далеч от своята вагина.

Пази я суха

Когато се къпеш, дръж горещата вода далеч от интимните си части. Тя може да ги изсуши допълнително и да предизвика сърбеж и дискомфорт. Не използвай и студена вода. Най-добре е да бъде хладка, с нормална поносима температура. Когато излезеш от душа, погрижи се да я изсушиш напълно.

Декорациите

Лепенките и декоративните камъчета за интимна област стават все по-популярни, създаващи забавна атмосфера в спалнята. За да се предпазиш от раздразнения, дръж декорацията колкото може по-далеч от вагината си и по-близо до стомаха.

Тесните дрехи

Всяка жена има по едни тесни дънки, които обича да носи всеки път, в който иска да се чувства секси. Освен, че са много секси, те могат да донесат на вагината ти много проблеми. Ако бъдат носени много често, тесните дрехи могат да предизвикат акне, което се получава от търкането на дрехите в интимните ти части. От друга страна, отново честото носене може да предизвика гъбична инфекция. Естествено, това не означава да се откажеш напълно от любимите си тесни дънки. Просто избягвай да го правиш всеки ден.

Хигиената

Много жени използват допълнителни играчки за стимулиране на сексуалното удоволствие. Ако и ти си от тях, винаги почиствай играчките си и се убеди, че всичко, което влиза там е чисто… включително и пръстите.

Внимавай с лубрикантите

За да бъде сексът ти невероятно преживяване, без болка и дискомфорт, трябва да бъдеш напълно възбудена и влажна. За това, понякога се иска допълнителна помощ от специални  продукти. Когато избираш лубрикант, избягвай тези, които са с допълнителни аромати или предизвикват затопляне. Те могат да раздразнят интимната ти област.

Без повече ароматни сапуни

Много жени се притесняват от миризмата на интимната си област и използват ароматни сапуни, за да я променят. Химикалите в тях, обаче, могат да раздразнят интимната ти област и да предизвикат инфекции. Истината е, че миризмата „там долу” има повече общо с диетата, от колкото с хигиената. Затова е добре да се замислиш с какво се храниш и да оставиш интимната грижа да се свежда до специални сапуни без аромат.

Без парфюм

Може да се изкушиш да напръскаш вагината си с парфюм, но това също е лоша идея, която може да предизвика раздразнение. Не го прави.

Вагиналните душове

Не е нужно да използваш вагинален душ. Вагината ти се почиства сама. Затова остави душовете за моментите, в които наистина има нужда. През останалото време, хладка вода и неароматизиран сапун са достатъчни.

Не се чеши

Да, понякога сърби, но недей да се чешеш, каквото и да се случва. Ако сърбежът започне да се влошава, посети  лекаря си. Има няколко неща, които може да се случват с теб: вагинална инфекция, гъбична инфекция или дерматит могат да са причинители на сърбежа.

Избягвай да се самодиагностицираш

В днешно време, ако искаш да разбереш какво ти има, много лесно можеш да отвориш Гугъл и да откриеш диагнозата за проблема си. Това е не само вредно, но и стряскащо. Там можеш да откриеш куп диагнози, които са толкова страшни и неверни. Ако имаш проблеми в онази област, просто се консултирай с лекаря си.

Източник: dovolna.bg

 

Top