11 признака, че сте пристрастени към кафето

Пиенето на кафе – нашият ритуал за събуждане всяка сутрин, единственото решение да останем будни, за да довършим някоя работа късно вечер или просто поводът да се видим и да поговорим с приятели. Наистина не можем без него! Кога обаче да разберем, че сме прекрачили границата и консумацията му вече е нездравословна?

Ето няколко знака, които ще ви подскажат, че е време да намалите дозите:

1. Напълно имунизирани сте срещу кофеина
Колкото и кафета да изпиете вече не усещате същия ефект. Докато преди време успешно сте се събуждали с едно кафе, при това със сметана, сега го пиете чисто. Задължително изпивате едно напът за работа, но след това не пропускате и чашата с колегите.
2. Непрекъснато мислите кога ще изпиете следващата си доза
С нетърпение очаквате почивката, когато ще изпиете следващата си чаша кафе с една цигара може би?
3. Нуждаете се от него, за да изпълнявате ежедневните си задачи
Положението е страшно, ако не пиете кафе само през почивките, но имате нужда от него постоянно, за да вършите, каквато и да било работа.
4. Харчите прекалено много пари за кафе
Да, определено ще се отрази на портфейла ви, ако сте започнали да прекалявате с кафето. Колко похарчихте днес, за да задоволите кофеиновия си глад?
5. Успешно можете да замените някое от храненията си за деня с чаша кафе
Нямате нищо против да изпиете едно кафе вместо да обядвате особено ако сте твърде заети. Даже тази мисъл ви успокоява, че ще намалите малко от калориите за деня и това ще ви помогне да се спасите от някой и друг излишен килограм.
6. Обичате да качвате снимки на кафето си в социалните мрежи
Някои хора се хвалят с детето, обяда си или пък пускат селфите. Вие обаче се чувствате длъжни да покажете на приятелите си любимата си напитка. Да, глупаво е, но си признайте, правите го!
7. Персоналът в близките кафенета ви познава много добре.
Сприятелили сте се вече с всички в близкото кафе. Все пак сте редовен клиент. Няма как да не ходиш по няколко пъти на ден в дадено кафе и да не ви запомнят, даже ви правят и птстъпки. Сигурни сме!
8. Ако изпуснете сутрешното си кафе, страдате от главоболие.
Липсата на кофеин вече ви се отразява и физически. Пристрастяването е толкова силно, че изпуснете ли дозата, главоболието е сигурно. Бъдете внимателни, това може да стане повод за появяването на мигрена.
9. Сънувате, че пиете кафе
Дори подсъзнателно пиенето на кафе ви влияе. Случвало ли ви се е да сънувате, че пиете кафе? Според съновниците това означава, че скоро ще се влюбите. Е, пожелаваме ви го, но по-голяма е вероятността да сте добили зависимост към напитката.
10. Има петна от кафе навсякъде около вас
Бюрото ви е цялото в онези досадни кръгчета от чашата за кафе, които понякога нямате време да изчистите. Често и любимите ви дрехи страдат от несръчността ви и винаги си имате резервна риза в офиса, за да я смените, ако се залеете с кафе.
11. Вашите приятели и семейство са забелязали, че прекалявате с кафето
Дори вие самите да не го осъзнавате, то близките ви със сигурност са забелязали, че сте увеличили консумацията на кафе. Послушайте ги най-вероятно са прави.

Източник: beu.bg

Подобни статии

Top