11 българи в основната схема на „Пловдив Къп 2021“

Тенисисти от 26 страни участват в международния турнир за юноши и девойки до 18 години

Тенисисти от 26 страни участват в 15-о издание на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 години „Пловдив къп“. Състезанието е от първа категория на календара на ITF, като в него стартираха 11 български състезатели.

Това съобщиха спортният директор на ТК Локомотив (Пловдив) Дора Рангелова и вицепрезидентът на БФТенис д-р Георги Крумов.

Главният съдия на турнира Влад Дренто от Румъния пък идва за втори път в Пловдив, след като преди 15 години играе на кортовете тук в мачове от „Фед Къп“.

При юношите водач в схемата е №14 в ранглистата на ITF – Пиер Бай от Белгия. При девойките лидерка в смемата е 11-ата в света Наталия Шабанин от Унгария.

Всички най-добри българи от тази възрастова група също ще участват в престижното състезание.

Това е поредното доказателство за изключително силните турнири, които Българската федерация по тенис и ТК Локомотив (Пловдив) с помощта на Община Пловдив организират на родна земя, давайки предпоставка на българските таланти да се срещат с най-добрите в света и да печелят точки за световната ранглиста.

При юношите ще бъдем представени в основната схема от Иван Пенев, Динко Динев, Янаки Милев, Илиян Радулов, Пьотр Нестеров и Адрияно Дженев.

При девойките пък ще бъдем представени от Елизара Янева, Александра Габровска, Денислава Глушкова, Катерина Димитрова и Йоана Константинова.

Източници: БФТенис, Радио Пловдив

Подобни статии

Top