11-годишен събра 135 подписа от свои съученици за парка в „Северен“

Момчето събрало подписите, за да ги присъедини към подписката в защита на парка

11-годишният Антонио Андреев събра 135 подписа за парка в пловдивския район „Северен“, за който пловдивчани протестират от дни. Това разказа самият той днес в Общинския съвет, докато недоволни жители на „Кършияка“ се опитваха един през друг да обяснят на кмета Иван Тотев, че настояват паркът да си остане.

Момчето събрало подписите от своите съученици и ги прибавило към подписката, която днес протестиращите представиха в местния парламент. В нея има над 1000 подписа против изграждането на паркинг на мястото на зелената площ.

„Г-н кмете, искам си парка, за да има къде да си играя“, каза Антонио на градоначалника. Той пък се обърна към него и го успокои: „Ще си играеш, моето момче!“.

Сред протестиращите днес бе и бащата на Антонио.

Следобед представителите на гражданския комитет „Да спасим парка зад Санкт Петербург“, се срещнаха с кмета в кабинета му. На срещата стана ясно, че само една трета от 19-те декара до хотел „Санкт Петербург“ е предвидена за зелена площ, останалите две може да бъдат застроени. Това стана ясно от Общия устройствен план на Пловдив от 2007 г.

Пловдивчани окупираха Общинския съвет: „На война ще излезем, но ще спасим парка в „Северен“

Припомняме, че имотът от 16 дка зад хотел „Санкт Петербург“ е продаден на фирмата „Парадайс Гардън Резидънс“ на Байрям Сали Солак от асеновградското село Мулдава за 1 милион и 100 хиляди лева от дружество „Пълдинтуринвест“ , свързано с приватизацията на Пловдивския панаир. Общината притежаваше в него дялове, които се стопиха впоследствие заради увеличаването на капитала на дружеството.

В неделя от 12.00 ч. отново ще има протест в защита на парка.

Подобни статии

Top