11 отлични оценки на кандидатстудентските изпити в УХТ на 1 юли

На 2 юли в късния следобед на сайта на УХТ ще бъде обявено първото класиране

Желаещите да продължат образованието си в Университета по хранителни технологии се представиха много добре на проведените днес оn-line конкурсни изпити – по Математика и по Химия и опазване на околната среда. Това показват оценките – и по двата предмета най-голям е броят на много добрите. По двама кандидати и на двата изпита са получили оценка „Среден“, съобщиха от изпитната комисия.

Общо отличните оценки от днес са 11. По Математика проверяващите са поставили Отличен (6,00) на двама, а на други 4-ма точките са стигнали за повече от 5,50. По Химия и опазване на околната среда с отличен резултат са петима.
Сред положилите изпитите има кандидати, които се явяват, за да променят студентския си статус – прехвърляне от една специалност в друга, от платено обучение в държавна поръчка и т.н.

До този момент в УХТ бяха проведени 3 предварителни изпитни сесии за кандидат-студенти по двата предмета. Резултатите от тях също показаха, че хората, които искат да получат висшето си образование в университета, са много добре подготвени, а изборът им е базиран на предимствата на хранително-вкусовата индустрия не само у нас, но и в цял свят, заявиха преподаватели.

На 2 юли в късния следобед на сайта на УХТ ще бъде обявено първото класиране, приетите ще могат да се запишат на 6,7 и 8 юли 2021 г. Част от кандидатите ще се борят за място в предпочитана специалност след участие в състезания, които бяха проведени тази пролет в различните факултети – Технологичен, Технически и Стопански. Други разчитат на оценките си от матурите, на възможността да продължат по специалност в същото професионално направление от средното училище или да сключат договор за целия курс на обучение с фирма от съответния бранш.

Подобни статии

Top