11 поети от 10 държави си дават среща на петото издание на МФП „Орфей – Пловдив“ 2022 - DC news

11 поети от 10 държави си дават среща на петото издание на МФП „Орфей – Пловдив“ 2022

Вижте кои са поетите, които ще участват тази година

В Световния ден на поезията, 21 март, от общината обявиха пълната селекция на участниците в тазгодишното Пето издание на Международния фестивал на поезията „Орфей – Пловдив“ 2022.

11 поети от 10 държави се събират в Малката базилика на Филипопол на 12 и 13 май от 18 часа – двете официални церемонии на фестивала.

Въпреки тежката ситуация в Европа, въпреки кризата, участие във форума ще вземат поетите Атаол Бехрамоглу /Турция/, Хосе Барионуево /Испания/, Шота Яташвили /Грузия/, Джузепе Наполитано /Италия/, Пуджа Пиямвада /Индия/, Вячеслав Куприянов /Русия/, Нева Лукич /Хърватия/, Даниела Андоновска Трайковска и Борче Панов /Северна Македония/, и българите Гергана Златкова и Тильо Тилев.

Техните творби на роден език и в превод на английски и на български може да четете на сайта на фестивала www.orpheus-plovdiv.eu.

Под печат са и двете книги на форума – мултиезичния сборник с поезия и двуезичната книга с есета на тема „Фигурата на Орфей – между мига и мита“.

МФП „Орфей – Пловдив“ 2022 е проект на фондация „Пловдив ЛИТ“ и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив  като част от Културния календар на града за 2022 година.

Подобни статии

Top