11 причини да не бързате с развода

Да се съхрани свежестта на отношенията в семейството година след година не е толкова просто. Променя се животът, променят се и приоритетите. Вижте кои са признаците за това, че вашите отношения все още могат да бъдат запазени – поне в близко бъдеще.

1. Разговаряте помежду си.

Отношенията, при които двамата партньори дори в трудни времена разбират, колко е важно да си говорят, са признак за това, че всичко във връзката е нормално. Ако успявате да спазвате обещанията помежду си, постигнати в началото на вашите отношения, да решавате появилите се проблеми, значи семейството ви все още е жизнеспособно.

2. Докосвате се.

Дори ако сексът е намалял, когато партньорите се държат за ръка и се целуват, това е добър знак.

3. Правите компромиси.

При това не е важно доколко е сериозен въпросът – дали да вземете заем или на кой филм да отидете. Разногласията, които не завършват със сериозни обиди и чупене на чинии, са отличен показател, че не сте достигнали до критичната точка.

4. Вашата връзка има сериозни предимства

Освен децата и съвместно събраното имущество. Например, имате обща сметка, която ви носи сериозни лихви. Неговият работодател ви плаща медицинска застраховка, а вие можете да му осигурите добра отстъпка за кола. Удобно ви е да имате общо домакинство, изгодно е да се плаща едно жилище, а не две…

5. Заедно опитвате нови неща.

Ако винаги намирате нещо интересно – от хоби до работни проекти, няма смисъл да се разделяте. Освен това всичко ви напомня времената, когато тъкмо сте започнали да се срещате и откриване нови неща един за друг.

6. Все още се смеете заедно.

Наличието на общи неща, като чувството за хумор, укрепва отношенията. Можете заедно да се насладите на момента и да го запомните. Смехът намалява нивото на стреса и раздразнението, помага да се изработят ендорфини и укрепва връзката ви.

7. Всеки има свои интереси.

Не, това не е минус, а голям плюс! Собствените интереси дават на всеки  от партньорите свободно пространство, позволяват да остане цялостна личност, а не допълнение към другия човек във връзката.

8. Уважавате се един друг

Добрите отношения се основават на общуване, доверие и уважение. Загубата на последното е важен сигнал за това, че бракът се разпада. Ако дори в пика на кавгата партньорите не забравят за взаимното уважение, то има надежда, че ще останат заедно.

9. Готови сте да работите над отношенията си

Важно е да помните, че браковете не са идеални и много зависи от това, струва ли си да останете заедно. Шансовете за развод намаляват, ако партньорите например решат, че колкото и да се сърдят, това е само, докато преживеят неприятния момент и намерят начин да простят и възстановят връзката си. Двамата трябва да искат помирението, но и да разбират, че за това трябва време и много усилия.

10. Вашите отношения са с най-голям приоритет

Ако двамата партньори смятат така, няма да се разведат. Но бракът трябва да бъде наистина над всичко – религия, семейство, културни особености.

11. Имате общи финансови цели.

Ако партньорите са на една вълна по този въпрос, те имат една причина по-малко за кавги и разногласия.

Източник: cosmo.ru
Снимка: Vostock-media
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top