110 нови дръвчета засадиха волейболисти и общинари в „Лаута“ (СНИМКИ)

110 нови дръвчета върху площ от 10 декара в парк „Лаута“ засадиха днес волейболистките от „Марица“ и общинската администрация, начело с кмета Иван Тотев.

Догодина ще бъдат засадени още 300 дръвчета, като общата площ на новата горичка ще стане 60 декара, каза шефът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

„Район „Тракия“ е един от най-зелените райони в града, като това напълно кореспондира с нашата концепция за неговото развитие. За щастие само 7-8% от дърветата, които сме засадили не са се хванали, което е изключително нисък процент в сравнение с минали години. След засаждането им, през първите три години ние се грижим за тях, като ги поливаме редовно“, подчерта пловдивският кмет.

„Скоро ще премахнем металната ограда, която отделя близката борова горичка от парка. Ще изградим алея, ще свържем микрорайон А11 с А 12 с нов асфалтов път, който ще маркира границите на „Лаута“. Запазваме на дървесното разнообразие от дървета в парка, който включва чинар, липа, бряст, явор, ясен. Предстои да се определят местата за детска площадка“, допълни Тотев.

 

Подобни статии

Top