111 чисто нови компютри за децата от социалните услуги в Пловдив

Лаптопите са осигурени от Министерството на труда и социалната политика

Децата от социалните услуги в Община Пловдив вече разполагат със собствени компютри, съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив. 111 чисто нови лаптопа с лицензиран софтуер са осигурени от Министерство на труда и социалната политика по „Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейност от резидентен тип на територията на страната и домовете за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас“.

Благодарим на доставчика за бързата реакция. Това идва в един изключително подходящ момент, когато учениците от 6 до 12 клас преминават на онлайн обучение, коментира зам.-кметът по социални дейности Анести Тимчев.

Лаптопите са модерни, бързи и с много добри възможности.

Децата се радват на новата си придобивка, а същевременно с това се подобрява и тяхната дигитална грамотност, защото до момента те не са разполагали с индивидуално устройство, допълни още зам.-кметът.

Програмата на МТСП цели да осигури непрекъснат образователен процес за деца и младежи, които учат и са настанени в социални услуги, в условията на епидемична обстановка. Чрез нея учениците ще могат пълноценно да участват в дистанционната форма на обучение и няма да изостават от учебния процес.

Подобни статии

Top