111 деца от домовете в Пловдив ще получат чисто нови лаптопи

55 000 лв. с ДДС струват компютрите

111 лаптопа с лицензиран софтуер ще получат деца, лишени от родителска грижа, на територията на Община Пловдив. Лаптопите ще бъдат раздадени на децата от домовете по „Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейност от резидентен тип на територията на страната и домовете за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас“. Това съобщи зам.-кметът с ресор „Европейски политики и социални дейности“ Анести Тимчев.

„Всички деца са еднакви и към всички трябва да се проявява еднаква грижа – ние не можем да ги делим”, коментира Анести Тимчев. Той добави, че Министерство на труда и социалната политика е предприело изключително бързи действия, с които да осигури децата в социалните услуги с необходимите устройства и да ги подкрепи в усвояването на учебния материал.

Програмата цели да осигури непрекъснат образователен процес за деца и младежи, които учат и са настанени в социални услуги, в условията на епидемична обстановка.

Преносими компютри ще получат деца, настанени в следните социални услуги:

  • 7 Центъра за настаняване на деца, в училищна възраст – 92 деца.
  • 2 кризисни центъра за деца – 5 деца.
  • 2 преходни жилища за деца и младежи, в училищна възраст – 14 деца.

Общата стойност на средствата, които ще бъдат предоставени на Община Пловдив от Фонд „Социална закрила“ към МТСП е 55 500 лв. с ДДС.

Подобни статии

Top