112 години Ботевизъм (ВИДЕО)

В навечерието на своя 112-ти рожден ден, от „жълто-черния“ клуб ни запознават с четирима различни по професия и интереси свои фенове

В навечерието на честванията на 112-ата година от основаването на Ботев (Пловдив), от най-стария футболен клуб в България решиха да ни запознаят с четирима различни по професия и интереси свои фенове. Това, което ги обединява е безрезервната любов към отбора и футболната игра.

Вижте трейлъра, който публикуваха от медийния отдел на клуба:

„Що е Ботевизъм?

Страст, емоция, чест, вяра, идея, кауза… Любов, която вече 112 години живее в хилядолетния ни град и изпълва дните ни със смисъл. Ботевизмът не се измерва в успехи, титли или медали, а в поколения на споделени традиции, ценности и романтика в „жълто-черно“.

Ботевизмът е историята, която пишем всеки ден и която пеем с цяло гърло. Ботевизмът е онази искра, която дядовци и бащи дадоха на всеки един от нас и която искра ние ще предадем на нашите деца! Искрата и любовта, предавана от поколение на поколение.

По случай 112 годишнината от създаването на „жълто-черния“ клуб, ПФК Ботев Пловдив обръща поглед към това, което прави този клуб толкова велик – неговите фенове. През месец март ще ви запознаем с четирима герои по един малко по-различен начин. Ще покажем човека извън фенството и фенството като част от човека. Как двете неща се допълват в чудесен синхрон и правят Ботевизма толкова голям!“